Sommelier Milou Alberts

Hoe ben je begonnen als sommelier?
”Ik ben begonnen met mijn horeca opleiding in Eindhoven en vervolgens heb ik doorgestudeerd in Apeldoorn aan de academie voor gastronomie. Na mijn opleiding ben ik gaan werken in Steijl, Roermond en nu alweer 2 jaar in Venlo bij Cabillaud.”

Waarom heb je voor dit vak gekozen?
”Eigenlijk is de reden heel simpel. Ik was altijd al onder de indruk en geïnteresseerd in eten en drinken. Toen ik ontdekte dat ik hiervan mijn beroep kon maken ben ik dat gaan doen.”

Hoe selecteer je nieuwe wijnen?
”Nieuwe wijnen selecteer ik soms aan de hand van een gerecht maar soms maken we ook een gerecht aan de hand van een wijn. Zo kijken we naar de hoofdbestanddelen, dingen die er echt uitspringen en waarbij een wijn perfect aansluit. Omdat we voor de 9+ beleving gaan, organiseren we met ons team altijd een proefkookdag voordat we een nieuw menu serveren. Dan kookt chef Wouter het gerecht en proeven we dit gerecht samen met de uitgekozen wijnen. Vaak past de wijn er perfect bij maar soms kom ik erachter dat het toch geen goede match is en kies ik een andere wijn. Zo zorgen we ervoor dat onze gasten de ultieme smaakbeleving hebben.”

Welke ultieme wijntip wil je geven?

”Serveer rode wijn altijd iets kouder (beste temperatuur is tussen de 16 en 18 graden). Vaak wordt rode wijn op kamertemperatuur geserveerd maar mocht het buiten warm zijn, of de omgeving waarin je zit, dan wordt de wijn al snel zwaar en alcoholisch. Het is nou eenmaal zo dat de wijn in het glas altijd nog iets warmer wordt. Mijn tip zou daarom zijn zet de rode wijn een half uur voordat je deze gaat serveren in de koelkast. Zo wordt hij iets kouder. Als je vervolgens je glas walst warmt hij weer een beetje op en zo heb je de wijn op de perfecte temperatuur.”

Wil je meer weten over Sommelier Milou? Lees dan het volledige artikel in het Maaspoort Magazine die gratis af te halen is in De Maaspoort!

Reviews

Weinig woorden aan vuil maken ,Gewoon het beste restaurant van de stad Venlo
Marcel L.
In één woord: heerlijk. We komen zeker nog eens terug.De kok verraste ons met mooie combinaties van smaken. Verfijnt... en precies in balans.Lees meer
Cynthia Bergen H.
Sehr zu empfehlen das Ambiente bietet einen wundervollen Blick über die Maas, gerade im Sonnenuntergang Sehr zu... empfehlenLees meer
Ulrich R.
The Restaurant is just amazing!Fantastic food for an unbelievable price! Especially the menu is unbelievable good! We... will always come back!Lees meer
beatface09
Wow wow wow!Wir hatten das DREI GÄNGE MENÜ für 48,00€ und es war eine Traum! Was für eine großartige Qualität. Sehr... zu empfehlen und wir kommen wiederLees meer
Sophie
Heerlijk menu gehad met lekkere wijn. Eten was van een top kok
Koos B.
Heerlijk, enthousiast jong topteam🤩
Jose B.
Genoten van een heerlijk diner. Het dessert sprong er wat mij betreft wel echt uit. Ijs van gin tonic,... heerlijk!Leuke sfeer, vriendelijke bediening. Prima avond.Lees meer
Sjors D.
Mooie gerechten, met zorg samengesteld en heerlijk van smaak.We hebben genoten !
Angelique B.
Senationelles Essen, jeder Gang mit passender Weinbegleitung ein Genuss. Lokal auch sehr cool mit grosser, offener... Küche. Service auch sehr gut.Das Essen hat für mich das Niveu von einem Michelin-Stern. Haben einen schönen Abend dort verbracht!Lees meer
Andre K.
Das war zunächst eine Überraschung, ein solches Restaurant hatte ich in Venlo nicht erwartet, warum auch immer. Es... entdeckt zu haben war denn aber ein richtiges Highlight. Das Ambiente, der Service und insbesondere das Essen waren begeisternd. Wir kommen wieder, versprochen.......Lees meer
Norbert J.
vanavond heerlijk gegeten in deze gezellige rustgevende omgeving.het 3 gangen diner was behalve een lust voor het... oog .. ook heerlijk , verrassend , qua smaak.De gastvrijheid van de medewerkers leverde een belangrijk aandeel in de beleving van deze culinaire avond.voor herhaling vatbaar!Lees meer
Mariette Gaal - van D.
Werkelijk waar heerlijk gegeten. Van de voorgerechtjes en amuse tot het 3-gangen diner, alles was puur en zeer... smakelijk en daarbij ook nog een piekfijne bediening. Een echte aanrader!Lees meer
M. H.
Top! Uitstekend!, met passieEen heerlijke avond, dankje
Peter van D.
Heerlijk gegeten. Kundige bediening. Chef aan tafel had het afgemaakt.
Thijs van de V.
js_loader