Sommelier Milou Alberts

Hoe ben je begonnen als sommelier?
”Ik ben begonnen met mijn horeca opleiding in Eindhoven en vervolgens heb ik doorgestudeerd in Apeldoorn aan de academie voor gastronomie. Na mijn opleiding ben ik gaan werken in Steijl, Roermond en nu alweer 2 jaar in Venlo bij Cabillaud.”

Waarom heb je voor dit vak gekozen?
”Eigenlijk is de reden heel simpel. Ik was altijd al onder de indruk en geïnteresseerd in eten en drinken. Toen ik ontdekte dat ik hiervan mijn beroep kon maken ben ik dat gaan doen.”

Hoe selecteer je nieuwe wijnen?
”Nieuwe wijnen selecteer ik soms aan de hand van een gerecht maar soms maken we ook een gerecht aan de hand van een wijn. Zo kijken we naar de hoofdbestanddelen, dingen die er echt uitspringen en waarbij een wijn perfect aansluit. Omdat we voor de 9+ beleving gaan, organiseren we met ons team altijd een proefkookdag voordat we een nieuw menu serveren. Dan kookt chef Wouter het gerecht en proeven we dit gerecht samen met de uitgekozen wijnen. Vaak past de wijn er perfect bij maar soms kom ik erachter dat het toch geen goede match is en kies ik een andere wijn. Zo zorgen we ervoor dat onze gasten de ultieme smaakbeleving hebben.”

Welke ultieme wijntip wil je geven?

”Serveer rode wijn altijd iets kouder (beste temperatuur is tussen de 16 en 18 graden). Vaak wordt rode wijn op kamertemperatuur geserveerd maar mocht het buiten warm zijn, of de omgeving waarin je zit, dan wordt de wijn al snel zwaar en alcoholisch. Het is nou eenmaal zo dat de wijn in het glas altijd nog iets warmer wordt. Mijn tip zou daarom zijn zet de rode wijn een half uur voordat je deze gaat serveren in de koelkast. Zo wordt hij iets kouder. Als je vervolgens je glas walst warmt hij weer een beetje op en zo heb je de wijn op de perfecte temperatuur.”

Wil je meer weten over Sommelier Milou? Lees dan het volledige artikel in het Maaspoort Magazine die gratis af te halen is in De Maaspoort!

Reviews

vanavond heerlijk gegeten in deze gezellige rustgevende omgeving.het 3 gangen diner was behalve een lust voor het... oog .. ook heerlijk , verrassend , qua smaak.De gastvrijheid van de medewerkers leverde een belangrijk aandeel in de beleving van deze culinaire avond.voor herhaling vatbaar!Lees meer
Mariette Gaal - van D.
Weinig woorden aan vuil maken ,Gewoon het beste restaurant van de stad Venlo
Marcel L.
Top! Uitstekend!, met passieEen heerlijke avond, dankje
Peter van D.
Heerlijk gegeten. Kundige bediening. Chef aan tafel had het afgemaakt.
Thijs van de V.
Heerlijk!
Guido van de V.
Gisteren met collega's en partners, onder het genot van een heerlijk diner, het jaar afgesloten. 5 sterren van mij,... dik verdiend!Lees meer
Jort T.
Prachtige gerechten; zowel smaak en opmaak. Fijne bediening; geduldig en kundig.
Marjolein K.
Eerste indruk.. prettige ambiance, vriendelijk ontvangst en stijlvolle inrichting. Comfortabel getafeld in een van de... ronde banken, wat opzichzelf al gezellig zitten is. De service was op niveau. We hadden iets te vieren, dus met ons vijven genoten van een mooie fles champagne, gevolgd door het zesgangen menu met begeleidende wijnen. Voortreffelijk wijn spijs combinaties, echt top! En geloof me we zijn wat gewend ;-) favoriet was de Rendang van spitskool met kokos en buikspek. Een smaakexplosie, zeker in combinatie met de Riesling die erbij geserveerd werd! Kortom genoten van een heerlijke avond. Alle lof voor het team van Cabillaud. De parel van Venlo. Doen dus!Lees meer
Jeffrey De W.
Mooi en sfeervol restaurant, uitgebreid met een modern lounge gedeelte op het dakterras waar je heerlijk van je... drankje kunt genieten tijdens de prachtige zonsondergang boven de maas. Uniek!Het eten is tot in de puntjes verzorgd en de opgemaakte borden zijn ware schilderijtjes.Overal is over nagedacht en smaken zijn sprekend!Lees meer
xQlusive
Heerlijk gegeten gisteren, verrassend menu!
f K.
Gisteravond weer -hoe kan het ook anders- genoten van al het geweldigs dat Cabillaud te bieden heeft (gerechten,... bediening en ambiance)! Voor de eerste keer bij de nieuwe chef-kok en wederom top! Continue kwaliteit verzekerd! Tot snel weer!Lees meer
Ilka K.
Nice and calm place with outdoor
Bary B.
Heel gezellig en lekker restaurant 😋 . Personeel zeer vriendelijk en professioneel, zijn met hun werk bezig .... Alle gerechten waren top en lekker van smaak. Interieur van de zaak is prachtig. We hebben gegeten op het scheutenterras wat bij de juiste temperatuur zalig is om te eten bij zonsondergang. Alles was perfect.Lees meer
patrick van den B.
Heerlijke gerechten met verassende ingrediënten en zorgvuldig gekozen wijnen die mooi bij de gerechten passen. Mooie... locatie aan de rand van de Maas.Lees meer
René G.
Gisteravond weer ontzettend genoten van de gerechten, de wijnen, de bediening en de gehele ambiance van Cabillaud. Wij... komen er al jaren en iedere avond is het weer enorm culinair genieten, dankzij het topteam van Cabillaud!Lees meer
Arjan L.
js_loader