Sommelier Milou Alberts

Hoe ben je begonnen als sommelier?
”Ik ben begonnen met mijn horeca opleiding in Eindhoven en vervolgens heb ik doorgestudeerd in Apeldoorn aan de academie voor gastronomie. Na mijn opleiding ben ik gaan werken in Steijl, Roermond en nu alweer 2 jaar in Venlo bij Cabillaud.”

Waarom heb je voor dit vak gekozen?
”Eigenlijk is de reden heel simpel. Ik was altijd al onder de indruk en geïnteresseerd in eten en drinken. Toen ik ontdekte dat ik hiervan mijn beroep kon maken ben ik dat gaan doen.”

Hoe selecteer je nieuwe wijnen?
”Nieuwe wijnen selecteer ik soms aan de hand van een gerecht maar soms maken we ook een gerecht aan de hand van een wijn. Zo kijken we naar de hoofdbestanddelen, dingen die er echt uitspringen en waarbij een wijn perfect aansluit. Omdat we voor de 9+ beleving gaan, organiseren we met ons team altijd een proefkookdag voordat we een nieuw menu serveren. Dan kookt chef Wouter het gerecht en proeven we dit gerecht samen met de uitgekozen wijnen. Vaak past de wijn er perfect bij maar soms kom ik erachter dat het toch geen goede match is en kies ik een andere wijn. Zo zorgen we ervoor dat onze gasten de ultieme smaakbeleving hebben.”

Welke ultieme wijntip wil je geven?

”Serveer rode wijn altijd iets kouder (beste temperatuur is tussen de 16 en 18 graden). Vaak wordt rode wijn op kamertemperatuur geserveerd maar mocht het buiten warm zijn, of de omgeving waarin je zit, dan wordt de wijn al snel zwaar en alcoholisch. Het is nou eenmaal zo dat de wijn in het glas altijd nog iets warmer wordt. Mijn tip zou daarom zijn zet de rode wijn een half uur voordat je deze gaat serveren in de koelkast. Zo wordt hij iets kouder. Als je vervolgens je glas walst warmt hij weer een beetje op en zo heb je de wijn op de perfecte temperatuur.”

Wil je meer weten over Sommelier Milou? Lees dan het volledige artikel in het Maaspoort Magazine die gratis af te halen is in De Maaspoort!

Reviews

Dit was voor ons de eerste keer dat we bij jullie waren en wij zijn blij verrast over de ambiance en het... voortreffelijke eten, vooral de opmaak van de borden vonden wij mooi en de smaak was nog mooier, dus voor herhaling vatbaar. Groet Annie en Peter.Lees meer
Peter & Annie H.
Mooie gerechten en heerlijk gegeten!
Monique W.
Mooi en sfeervol restaurant, uitgebreid met een modern lounge gedeelte waar je heerlijk van je drankje kunt genieten... tijdens de prachtige zonsondergang boven de maas. Uniek!Het eten is tot in de puntjes verzorgd en de opgemaakte borden zijn ware schilderijtjes.Overal is over nagedacht en smaken zijn sprekend!Lees meer
xQlusive
Top locatie, super menu
Geert H.
Prima keuken met een grote diversiteit van smakenGoed wijn spijs adviesGoede bedieningZeer zeker meer dan een bezoek... waardLees meer
Ger J.
Essen, Bedienung, Ambiente - Alles sehr gutHaben einen tollen Abend dort verlebt
Achim Z.
Heerlijk Heerlijk,attente vriendelijke vakbekwame bediening,de kwaliteit van de keuken werd nog duidelijker na een... gesprekje met de chef aangaande de "makreel" waarin zijn ervaring in diverse,mij bekende,restaurants nu solo tot uiting komt dikke complimenten voor de hele brigade,Hans mag trots zijn.Lees meer
John H.
Enorm in de watten gelegd. Elk gerecht was te gek en zag er fantastisch uit.
Chantal J.
Mijn favoriete restaurant en locatie voor een avond fine-dining!
Sjo D.
Even heerlijk als vanouds. Fantastische ambiance waar je met mooi weer heerlijk buiten kunt dineren.
jaap R.
It was a good life, until I came to this place 👏🏼
Rashid A.
Echt thuis op niveau eten! Mooie ingredienten, duidelijke beschrijving en eenvoudig op de borden te toveren op... feestelijke wijze. Heerlijk!Lees meer
Jolieke van der R.
Afgelopen vrijdag het 4-gangen menu voor thuis afgehaald. Wat een feestje om thuis de tas uit te pakken en klaar te... maken. Zeer goed verzorgd, makkelijk te bereiden met een duidelijke instructie en de smaak was voortreffelijk! We hebben genoten.Lees meer
Hellen R.
Heerlijk gegeten met duidelijke omschrijving qua bereiding (enkel oven of heet water) en wat ik leuk vond was dat er... een duidelijke omschrijving bij stond hoe je het bord diende op te maken. Dat geeft je namelijk toch meer het restaurant eten gevoel ipv het gewoon op het bord doen. Eten was heerlijk en leuk detail om ook een Spotify lijst erbij te doen. Al met al heerlijk en restaurant waardig thuis gegeten!Lees meer
Joep S.
We hebben heerlijk genoten van het @home kerstdiner dat we hebben kunnen uitserveren met de zeer duidelijke instructies... die we op papier er bij kregen. Ook de amuse box was erg verrassend ook de manier van verpakken met de boxen en de rode linten. De smaken waren verrassend. Team Cabillaud jullie hebben het top gedaan tot een volgend keerLees meer
Harpert C.
js_loader