Sommelier Milou Alberts

Hoe ben je begonnen als sommelier?
”Ik ben begonnen met mijn horeca opleiding in Eindhoven en vervolgens heb ik doorgestudeerd in Apeldoorn aan de academie voor gastronomie. Na mijn opleiding ben ik gaan werken in Steijl, Roermond en nu alweer 2 jaar in Venlo bij Cabillaud.”

Waarom heb je voor dit vak gekozen?
”Eigenlijk is de reden heel simpel. Ik was altijd al onder de indruk en geïnteresseerd in eten en drinken. Toen ik ontdekte dat ik hiervan mijn beroep kon maken ben ik dat gaan doen.”

Hoe selecteer je nieuwe wijnen?
”Nieuwe wijnen selecteer ik soms aan de hand van een gerecht maar soms maken we ook een gerecht aan de hand van een wijn. Zo kijken we naar de hoofdbestanddelen, dingen die er echt uitspringen en waarbij een wijn perfect aansluit. Omdat we voor de 9+ beleving gaan, organiseren we met ons team altijd een proefkookdag voordat we een nieuw menu serveren. Dan kookt chef Wouter het gerecht en proeven we dit gerecht samen met de uitgekozen wijnen. Vaak past de wijn er perfect bij maar soms kom ik erachter dat het toch geen goede match is en kies ik een andere wijn. Zo zorgen we ervoor dat onze gasten de ultieme smaakbeleving hebben.”

Welke ultieme wijntip wil je geven?

”Serveer rode wijn altijd iets kouder (beste temperatuur is tussen de 16 en 18 graden). Vaak wordt rode wijn op kamertemperatuur geserveerd maar mocht het buiten warm zijn, of de omgeving waarin je zit, dan wordt de wijn al snel zwaar en alcoholisch. Het is nou eenmaal zo dat de wijn in het glas altijd nog iets warmer wordt. Mijn tip zou daarom zijn zet de rode wijn een half uur voordat je deze gaat serveren in de koelkast. Zo wordt hij iets kouder. Als je vervolgens je glas walst warmt hij weer een beetje op en zo heb je de wijn op de perfecte temperatuur.”

Wil je meer weten over Sommelier Milou? Lees dan het volledige artikel in het Maaspoort Magazine die gratis af te halen is in De Maaspoort!

Reviews

Wat hebben we heerlijk genoten. Super gegeten en een top bediening. Het bijpassende wijn arrangement zorgde ervoor dat... het allemaal nog lekkerder werd. We Komen graag nog een keer terug. Aanrader!Lees meer
Jeroen P.
Heerlijk gegeten, alles werd als een mooi kunstwerk gepresenteerd. Smaken van de gerechten passen goed bij elkaar... aangevuld met een lekker glas wijn. Vooral die zalm was echt goed klaargemaakt. Bediening mag wat minder zakelijk en losser. Door het hoge plafond minder knus, maar wel mooie verlichting.Lees meer
Michel Ten C.
Heerlijk gegeten. Lekkere amuses en gerechten met veel veel verschillende smaakcombinaties. Ook voor mijn lactose... intolerantie werden uitstekende alternatieven aangeboden. Service was fantastisch.Lees meer
Dionne V.
Wauw, wat een leuk restaurant! Fijne bediening en echt alles was meer dan lekker. Heel erg genoten en kom zeker nog... eens terug!Lees meer
Mieke J.
Ontzettend lekker gegeten, een mooie plek en hele vriendelijke en professionele bediening!
Lindsay P.
Geweldig gegeten voor de voorstelling Titanic gisteren. Heerlijke smaken, mooie presentatie en heel relaxte sfeer.... Complimenten!Lees meer
Lin K.
Wat een verwennerij, voortreffelijk eten, heerlijke bijpassende dranken én een hele mooie sfeervolle ambiance! Oh ja,... en de service is zeer kundig en oprecht vriendelijk. Zeer zeker de moeite waard om te bezoeken!Lees meer
Ilka K.
Weinig woorden aan vuil maken ,Gewoon het beste restaurant van de atad Venlo
Marcel L.
Fijne, vriendelijke, mensen met vakkennis. Heerlijk gegeten. Gaan er zeker terug.
Patrick B.
Wauw, heerlijk gegeten, elk gerecht een plaatje en zo lekker. Een hele mooie culinaire avond gehad. Dank voor de super... service en gastvrijheid team Cabillaud.Lees meer
Marielle W.
De eerste keer.Perfect...het eten en zeker het vriendelijkePersoneel compliment.
Martin van E.
Samen met mijn echtgenoot (Clauw) hebben wij zalig lekker gegeten, bediening was top, voor herhaling vatbaar. De... moeite waard om even van Antwerpen af te zakken.Lees meer
Hilde C.
Werkelijk waar heerlijk gegeten. Van de voorgerechtjes en amuse tot het 3-gangen, alles was puur, zeer smakelijk en ook... een piekfijne bediening. Een echte aanrader!Lees meer
Monique H.
Altijd vriendelijk en met een persoonlijke touch. Een ervaring op zich binnen Venlo in een verfijnde (bijna on-Venlose)... atmosfeer!Lees meer
Martijn B.
Dit was voor ons de eerste keer dat we bij jullie waren en wij zijn blij verrast over de ambiance en het... voortreffelijke eten, vooral de opmaak van de borden vonden wij mooi en de smaak was nog mooier, dus voor herhaling vatbaar. Groet Annie en Peter.Lees meer
Peter & Annie H.
js_loader