Sommelier Milou Alberts

Hoe ben je begonnen als sommelier?
”Ik ben begonnen met mijn horeca opleiding in Eindhoven en vervolgens heb ik doorgestudeerd in Apeldoorn aan de academie voor gastronomie. Na mijn opleiding ben ik gaan werken in Steijl, Roermond en nu alweer 2 jaar in Venlo bij Cabillaud.”

Waarom heb je voor dit vak gekozen?
”Eigenlijk is de reden heel simpel. Ik was altijd al onder de indruk en geïnteresseerd in eten en drinken. Toen ik ontdekte dat ik hiervan mijn beroep kon maken ben ik dat gaan doen.”

Hoe selecteer je nieuwe wijnen?
”Nieuwe wijnen selecteer ik soms aan de hand van een gerecht maar soms maken we ook een gerecht aan de hand van een wijn. Zo kijken we naar de hoofdbestanddelen, dingen die er echt uitspringen en waarbij een wijn perfect aansluit. Omdat we voor de 9+ beleving gaan, organiseren we met ons team altijd een proefkookdag voordat we een nieuw menu serveren. Dan kookt chef Wouter het gerecht en proeven we dit gerecht samen met de uitgekozen wijnen. Vaak past de wijn er perfect bij maar soms kom ik erachter dat het toch geen goede match is en kies ik een andere wijn. Zo zorgen we ervoor dat onze gasten de ultieme smaakbeleving hebben.”

Welke ultieme wijntip wil je geven?

”Serveer rode wijn altijd iets kouder (beste temperatuur is tussen de 16 en 18 graden). Vaak wordt rode wijn op kamertemperatuur geserveerd maar mocht het buiten warm zijn, of de omgeving waarin je zit, dan wordt de wijn al snel zwaar en alcoholisch. Het is nou eenmaal zo dat de wijn in het glas altijd nog iets warmer wordt. Mijn tip zou daarom zijn zet de rode wijn een half uur voordat je deze gaat serveren in de koelkast. Zo wordt hij iets kouder. Als je vervolgens je glas walst warmt hij weer een beetje op en zo heb je de wijn op de perfecte temperatuur.”

Wil je meer weten over Sommelier Milou? Lees dan het volledige artikel in het Maaspoort Magazine die gratis af te halen is in De Maaspoort!

Reviews

Uitstekend
4.5
Gebaseerd op 170 beoordelingen
Sandy Troost van O.
We hebben genoten van alle gerechten. Mooie smaakcombinaties en een goede bediening. Jammer dat het slecht weer was en we niet op het mooie terras konden zitten.
Reactie van de eigenaar: Hallo Sandy, heel erg bedankt voor de mooie review!
Andreas M.
Haben als Hotelgäste spontan noch einen Platz bekommen.Essen sehr lecker, erkennbar um Sterneniveau bemüht.Service aufmerksam, Weinempfehlung war gut.Auf der Dachterrasse spektakulärer Sundown (wenn das Wetter mitspielt).
Reactie van de eigenaar: Hallo Andreas, heel erg bedankt voor de mooie review!
Yvette van der K.
Heerlijk gegeten, fijne ambiance.
Reactie van de eigenaar: Bedankt voor de mooie review Yvette!
Carsten G.
Erstklassige Küche in einer Mega Location. Lohnt sich auch mal in der Woche Abends vorbeizukommen.
Reactie van de eigenaar: Bedankt Carsten voor de mooie review!
Arjan L.
Gisteravond weer enorm genoten van het nieuwe menu, de wijnen, de bediening en de gehele ambiance van Cabillaud. Wij komen er al jaren en iedere avond is het weer culinair genieten, dankzij het topteam van Cabillaud!
Reactie van de eigenaar: Dankjewel voor de mooie review Arjan, tot snel!
marcel J.
Heerlijk gedineerd in een zeer gezellige sfeer met een super pianist.
Reactie van de eigenaar: Hallo Marcel, heel erg bedankt voor de mooie review.
Hannipanni W
De mooi verlichte vreedzame krijger op de Maasboulevard Venlo
Reactie van de eigenaar: Hallo HanniPanni, bedankt voor de vijf sterren!
Marita M.
Wie gesagt, mitten im Trubel, rauf auf's Dach ( ab 17.00h) herrlich ruhig.Umlaufende Terrasse mit Loungemöbeln, im Restaurant modernes Ambiente und dennoch gemütlich. Essen fantastisch, Weine, Champagner. Supernettes Personal.
Reactie van de eigenaar: Hallo Marita, wat een super mooie review. Heel erg bedankt en tot ziens!
Judith S.
Heerlijk gegeten met vrienden. Bijpassende wijnen genomen en dit maakte het áf! Porties mooi van formaat en precies genoeg tijd tussen de gangen. Wij komen snel weer terug.
Reactie van de eigenaar: Hallo Judith, wat een mooie review. Heel erg bedankt voor jullie komst en tot snel.
Evi U.
Sehr nettes Ambiente 😊👍🏻
Reactie van de eigenaar: Hallo Evi, heel erg bedankt voor de leuke review!
Marcel L.
Weinig woorden aan vuil maken ,Gewoon het beste restaurant van de stad Venlo
Reactie van de eigenaar: Wauw Marcel, bedankt voor deze mooie review! Graag tot snel weer.
Cynthia Bergen H.
In één woord: heerlijk. We komen zeker nog eens terug.De kok verraste ons met mooie combinaties van smaken. Verfijnt en precies in balans.
Reactie van de eigenaar: Enorm bedankt voor je review, Cynthia!
Ulrich R.
Sehr zu empfehlen das Ambiente bietet einen wundervollen Blick über die Maas, gerade im Sonnenuntergang Sehr zu empfehlen
Reactie van de eigenaar: Hallo Ulrich, heel erg bedankt voor de mooie review. Hopelijk tot snel!
beatface09
The Restaurant is just amazing!Fantastic food for an unbelievable price! Especially the menu is unbelievable good! We will always come back!
Reactie van de eigenaar: Hallo Beatface09, wat een mooie woorden! Dit soort reviews doen ons goed, bedankt en tot snel.
Sophie
Wow wow wow!Wir hatten das DREI GÄNGE MENÜ für 48,00€ und es war eine Traum! Was für eine großartige Qualität. Sehr zu empfehlen und wir kommen wieder
Reactie van de eigenaar: Hallo Sophie, wat een mooie review. Bedankt voor de mooie woorden, dat doet ons goed.
js_loader