Jubileumjaar Maaspoort

Komende zomer bestaat Maaspoort 40 jaar, dus er valt dit seizoen een extra dik Maaspoort Magazine op de mat. Met maar liefst 220 shows zet het theater ambitieus in op het jubileumjaar, waarvoor dus extra voorstellingen zijn geboekt.

In dat grote aantal voorstellingen is de succesreprise van spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden niet meegerekend. De voor 7 Musical Awards genomineerde coproductie met Toneelgroep Maastricht start weer vanaf 5 juni in De Doolhof in Tegelen.

Het Was Zondag in het Zuiden is niet het enige spektakel deze zomer, op 24 augustus – de officiële jubileumdag van Maaspoort – strijkt het Urban Connections Festival neer in het theater en wordt er daarnaast in coproductie met verschillende partijen uit Duitsland en Nederland gewerkt aan een indrukwekkende show met urban dans, urban sports, urban muziek en uitzonderlijk talent uit de internationale circuswereld. “Een heuse urban take-over” lacht programmeur Wieke Vrijhoef. “Het festival vindt plaats door het hele theater. We geven de sleutel op deze bijzondere dag graag over aan het theaterpubliek van de toekomst en zijn heel trots op alle betrokkenen en het grote enthousiasme rond dit project.”

Ook het huidige theaterpubliek wordt niet vergeten in de festiviteiten; op iedere vierde dag van de maand nodigt Maaspoort hen voor een zacht prijsje uit om naar een voorstelling te komen met de vraag “VIER je mee?”. De reeks is een gemêleerd programma, waaronder de unieke mogelijkheid om middenin het orkest van PhilZuid een concert mee te maken, de première THOES door musicalsterren Suzan Seegers en Renée van Wegberg te bezoeken of naar het theaterconcert van Karin Bloemen te gaan, die ook bij de feestelijke heropening in 2013 een optreden verzorgde. Het toepasselijke ‘Theaterpartijtje’ van festivalsensatie Prins S. en de Geit ontbreekt niet in de verjaardagsline-up. Zo viert het theater het hele seizoen feest.

Daarnaast barst het ‘gewone’ programma ook van de bekende namen, zoals Claudia de Breij, Daniël Arends, Numidia, Joël Borelli, Theater Rotterdam, Nederlands Dans Theater of Hans Klok en ontwikkelt Maaspoort zich verder door als plek voor talentvolle makers en maatschappelijke projecten, waardoor programmeur Vrijhoef zeker weet dat er nog voorstellingen bij gaan komen.

De toename in het aantal shows voor komend seizoen wordt daarnaast verklaard door extra familieprogramma. Sinds 2022 zijn alle voorstellingen voor kinderen tot 13 jaar gratis en daar wordt massaal gebruik van gemaakt, iets waar directeur-bestuurder Leon Thommassen met name trots op is. Dit initiatief droeg ook absoluut bij aan het grote succes van afgelopen seizoen, het meest succesvolle jaar in de geschiedenis van Maaspoort, met nu al 107.000 kaarten verkocht voor het theaterprogramma – zonder de bezoekers van Het was Zondag in het Zuiden -. 87 uitverkochte voorstellingen en een gemiddelde zaalbezetting van 69 procent. “Dat zijn bezoekerscijfers waar je vrolijk van wordt”. Thommassen bekleedt zijn functie sinds 2011 en kijkt uit naar het jubileumjaar. “Maaspoort is een onmisbaar en karakteristiek onderdeel van Venlo, ik heb de organisatie een enorme groei zien doormaken en ik ben blij met het team en het programma waarmee we dit seizoen ingaan. Via het theaterprogramma, maar ook door alle andere activiteiten die we voor en mét de Venlonaren maken, zie je dat we een steeds breder bereik krijgen. Een theater creëert echte verbinding in een stad, mooi om je te realiseren dat we hier al 40 jaar samen aan bouwen.”

start verkoop vrienden van Maaspoort
Dinsdag 28 mei 2024 | 10.00 uur

start verkoop abonnementhouders
Vrijdag 31 mei 2024 | 16.00 uur

start vrije verkoop
Dinsdag 4 juni 2024 | 16.00 uur