Asperge recept van Chef Wouter

Navenant aspergespecial

Chef Wouter Verheijen schreef voor het magazine Navenant een heerlijk recept (met asperges!). De terrine van asperge is zo omschreven dat je er ook thuis mee aan de slag kunt. Nieuwsgierig geworden? Haal de special van Navenant dan gratis op bij Cabillaud en wellicht geeft chef Wouter je nog een persoonlijke tip! Geen tijd om langs te komen? Bekijk het recept ‘Terrine van asperge’ dan hieronder.

Ingrediënten (4 personen)

  • 16 witte AA asperges
  • 16 groene asperges
  • 4 st foelie
  • Peper en zout
  • 9 blaadjes (18 gr) gelatine
  • 75 gr eidooier
  • 50 gr sushi-azijn
  • 50 gr mosterd
  • 700 ml zonnebloemolie
  • 80 gr lavas
  • 4 eieren
  • 20 ml witte wijnazijn
  • 20 ml savoramosterd
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 10 gr kervel
  • 1 krop frisee sla
  • 16 plakjes Pata Negra

Bereidingswijze

Kook de asperges gaar. Neem een cakeblik en leg de asperges om en om in laagjes in het blik. Verwarm 300ml van het aspergevocht en los de gelatine erin op. Giet op de asperges zodat ze net onder staan. Laat 6 uur afkoelen in de koelkast.

Draai in een blender de lavas en zonnebloemolie gedurende een paar minuten zodat de olie de smaak van de lavas opneemt. Passeer de lavasolie door een zeef, vang de olie op. Meng met een staafmixer de eidooier, mosterd, sushiazijn, peper en een snufje zout. Druppel de lavasolie erbij zodat het emulgeert tot een mayonaise. Splits de eidooiers van het eiwit. Roer de eidooiers glad met wat zout en peper en zet 24 uur in de vriezer. Na ontdooien zijn de eidooiers gestold tot een crème. Dresseer het bord zoals op de foto.

Reviews

Heerlijk gegeten, fijne ambiance.
Yvette van der K.
Erstklassige Küche in einer Mega Location. Lohnt sich auch mal in der Woche Abends vorbeizukommen.
Carsten G.
Gisteravond weer enorm genoten van het nieuwe menu, de wijnen, de bediening en de gehele ambiance van Cabillaud. Wij... komen er al jaren en iedere avond is het weer culinair genieten, dankzij het topteam van Cabillaud!Lees meer
Arjan L.
Heerlijk gedineerd in een zeer gezellige sfeer met een super pianist.
marcel J.
De mooi verlichte vreedzame krijger op de Maasboulevard Venlo
Hannipanni W
Wie gesagt, mitten im Trubel, rauf auf's Dach ( ab 17.00h) herrlich ruhig.Umlaufende Terrasse mit Loungemöbeln, im... Restaurant modernes Ambiente und dennoch gemütlich. Essen fantastisch, Weine, Champagner. Supernettes Personal.Lees meer
Marita M.
Heerlijk gegeten met vrienden. Bijpassende wijnen genomen en dit maakte het áf! Porties mooi van formaat en precies... genoeg tijd tussen de gangen. Wij komen snel weer terug.Lees meer
Judith S.
Sehr nettes Ambiente 😊👍🏻
Evi U.
Weinig woorden aan vuil maken ,Gewoon het beste restaurant van de stad Venlo
Marcel L.
In één woord: heerlijk. We komen zeker nog eens terug.De kok verraste ons met mooie combinaties van smaken. Verfijnt... en precies in balans.Lees meer
Cynthia Bergen H.
Sehr zu empfehlen das Ambiente bietet einen wundervollen Blick über die Maas, gerade im Sonnenuntergang Sehr zu... empfehlenLees meer
Ulrich R.
The Restaurant is just amazing!Fantastic food for an unbelievable price! Especially the menu is unbelievable good! We... will always come back!Lees meer
beatface09
Wow wow wow!Wir hatten das DREI GÄNGE MENÜ für 48,00€ und es war eine Traum! Was für eine großartige Qualität. Sehr zu... empfehlen und wir kommen wiederLees meer
Sophie
Heerlijk menu gehad met lekkere wijn. Eten was van een top kok
Koos B.
Heerlijk, enthousiast jong topteam🤩
Jose B.
js_loader