Asperge recept van Chef Wouter

Navenant aspergespecial

Chef Wouter Verheijen schreef voor het magazine Navenant een heerlijk recept (met asperges!). De terrine van asperge is zo omschreven dat je er ook thuis mee aan de slag kunt. Nieuwsgierig geworden? Haal de special van Navenant dan gratis op bij Cabillaud en wellicht geeft chef Wouter je nog een persoonlijke tip! Geen tijd om langs te komen? Bekijk het recept ‘Terrine van asperge’ dan hieronder.

Ingrediënten (4 personen)

  • 16 witte AA asperges
  • 16 groene asperges
  • 4 st foelie
  • Peper en zout
  • 9 blaadjes (18 gr) gelatine
  • 75 gr eidooier
  • 50 gr sushi-azijn
  • 50 gr mosterd
  • 700 ml zonnebloemolie
  • 80 gr lavas
  • 4 eieren
  • 20 ml witte wijnazijn
  • 20 ml savoramosterd
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 10 gr kervel
  • 1 krop frisee sla
  • 16 plakjes Pata Negra

Bereidingswijze

Kook de asperges gaar. Neem een cakeblik en leg de asperges om en om in laagjes in het blik. Verwarm 300ml van het aspergevocht en los de gelatine erin op. Giet op de asperges zodat ze net onder staan. Laat 6 uur afkoelen in de koelkast.

Draai in een blender de lavas en zonnebloemolie gedurende een paar minuten zodat de olie de smaak van de lavas opneemt. Passeer de lavasolie door een zeef, vang de olie op. Meng met een staafmixer de eidooier, mosterd, sushiazijn, peper en een snufje zout. Druppel de lavasolie erbij zodat het emulgeert tot een mayonaise. Splits de eidooiers van het eiwit. Roer de eidooiers glad met wat zout en peper en zet 24 uur in de vriezer. Na ontdooien zijn de eidooiers gestold tot een crème. Dresseer het bord zoals op de foto.

Reviews

Nice and calm place with outdoor
Bary B.
Heel gezellig en lekker restaurant 😋 . Personeel zeer vriendelijk en professioneel, zijn met hun werk bezig .... Alle gerechten waren top en lekker van smaak. Interieur van de zaak is prachtig. We hebben gegeten op het scheutenterras wat bij de juiste temperatuur zalig is om te eten bij zonsondergang. Alles was perfect.Lees meer
patrick van den B.
Heerlijke gerechten met verassende ingrediënten en zorgvuldig gekozen wijnen die mooi bij de gerechten passen. Mooie... locatie aan de rand van de Maas.Lees meer
René G.
Gisteravond weer ontzettend genoten van de gerechten, de wijnen, de bediening en de gehele ambiance van Cabillaud. Wij... komen er al jaren en iedere avond is het weer enorm culinair genieten, dankzij het topteam van Cabillaud!Lees meer
Arjan L.
Wat hebben we heerlijk genoten. Super gegeten en een top bediening. Het bijpassende wijn arrangement zorgde ervoor dat... het allemaal nog lekkerder werd. We Komen graag nog een keer terug. Aanrader!Lees meer
Jeroen P.
Heerlijk gegeten, alles werd als een mooi kunstwerk gepresenteerd. Smaken van de gerechten passen goed bij elkaar... aangevuld met een lekker glas wijn. Vooral die zalm was echt goed klaargemaakt. Bediening mag wat minder zakelijk en losser. Door het hoge plafond minder knus, maar wel mooie verlichting.Lees meer
Michel Ten C.
Heerlijk gegeten. Lekkere amuses en gerechten met veel veel verschillende smaakcombinaties. Ook voor mijn lactose... intolerantie werden uitstekende alternatieven aangeboden. Service was fantastisch.Lees meer
Dionne V.
Ontzettend lekker gegeten, een mooie plek en hele vriendelijke en professionele bediening!
Lindsay P.
Geweldig gegeten voor de voorstelling Titanic gisteren. Heerlijke smaken, mooie presentatie en heel relaxte sfeer.... Complimenten!Lees meer
Lin K.
Wat een verwennerij, voortreffelijk eten, heerlijke bijpassende dranken én een hele mooie sfeervolle ambiance! Oh ja,... en de service is zeer kundig en oprecht vriendelijk. Zeer zeker de moeite waard om te bezoeken!Lees meer
Ilka K.
Weinig woorden aan vuil maken ,Gewoon het beste restaurant van de atad Venlo
Marcel L.
Fijne, vriendelijke, mensen met vakkennis. Heerlijk gegeten. Gaan er zeker terug.
Patrick B.
Wauw, heerlijk gegeten, elk gerecht een plaatje en zo lekker. Een hele mooie culinaire avond gehad. Dank voor de super... service en gastvrijheid team Cabillaud.Lees meer
Marielle W.
De eerste keer.Perfect...het eten en zeker het vriendelijkePersoneel compliment.
Martin van E.
Samen met mijn echtgenoot (Clauw) hebben wij zalig lekker gegeten, bediening was top, voor herhaling vatbaar. De... moeite waard om even van Antwerpen af te zakken.Lees meer
Hilde C.
js_loader