Asperge recept van Chef Wouter

Navenant aspergespecial

Chef Wouter Verheijen schreef voor het magazine Navenant een heerlijk recept (met asperges!). De terrine van asperge is zo omschreven dat je er ook thuis mee aan de slag kunt. Nieuwsgierig geworden? Haal de special van Navenant dan gratis op bij Cabillaud en wellicht geeft chef Wouter je nog een persoonlijke tip! Geen tijd om langs te komen? Bekijk het recept ‘Terrine van asperge’ dan hieronder.

Ingrediënten (4 personen)

  • 16 witte AA asperges
  • 16 groene asperges
  • 4 st foelie
  • Peper en zout
  • 9 blaadjes (18 gr) gelatine
  • 75 gr eidooier
  • 50 gr sushi-azijn
  • 50 gr mosterd
  • 700 ml zonnebloemolie
  • 80 gr lavas
  • 4 eieren
  • 20 ml witte wijnazijn
  • 20 ml savoramosterd
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 10 gr kervel
  • 1 krop frisee sla
  • 16 plakjes Pata Negra

Bereidingswijze

Kook de asperges gaar. Neem een cakeblik en leg de asperges om en om in laagjes in het blik. Verwarm 300ml van het aspergevocht en los de gelatine erin op. Giet op de asperges zodat ze net onder staan. Laat 6 uur afkoelen in de koelkast.

Draai in een blender de lavas en zonnebloemolie gedurende een paar minuten zodat de olie de smaak van de lavas opneemt. Passeer de lavasolie door een zeef, vang de olie op. Meng met een staafmixer de eidooier, mosterd, sushiazijn, peper en een snufje zout. Druppel de lavasolie erbij zodat het emulgeert tot een mayonaise. Splits de eidooiers van het eiwit. Roer de eidooiers glad met wat zout en peper en zet 24 uur in de vriezer. Na ontdooien zijn de eidooiers gestold tot een crème. Dresseer het bord zoals op de foto.

Reviews

Weinig woorden aan vuil maken ,Gewoon het beste restaurant van de stad Venlo
Marcel L.
In één woord: heerlijk. We komen zeker nog eens terug.De kok verraste ons met mooie combinaties van smaken. Verfijnt... en precies in balans.Lees meer
Cynthia Bergen H.
Sehr zu empfehlen das Ambiente bietet einen wundervollen Blick über die Maas, gerade im Sonnenuntergang Sehr zu... empfehlenLees meer
Ulrich R.
The Restaurant is just amazing!Fantastic food for an unbelievable price! Especially the menu is unbelievable good! We... will always come back!Lees meer
beatface09
Wow wow wow!Wir hatten das DREI GÄNGE MENÜ für 48,00€ und es war eine Traum! Was für eine großartige Qualität. Sehr... zu empfehlen und wir kommen wiederLees meer
Sophie
Heerlijk menu gehad met lekkere wijn. Eten was van een top kok
Koos B.
Heerlijk, enthousiast jong topteam🤩
Jose B.
Genoten van een heerlijk diner. Het dessert sprong er wat mij betreft wel echt uit. Ijs van gin tonic,... heerlijk!Leuke sfeer, vriendelijke bediening. Prima avond.Lees meer
Sjors D.
Mooie gerechten, met zorg samengesteld en heerlijk van smaak.We hebben genoten !
Angelique B.
Senationelles Essen, jeder Gang mit passender Weinbegleitung ein Genuss. Lokal auch sehr cool mit grosser, offener... Küche. Service auch sehr gut.Das Essen hat für mich das Niveu von einem Michelin-Stern. Haben einen schönen Abend dort verbracht!Lees meer
Andre K.
Das war zunächst eine Überraschung, ein solches Restaurant hatte ich in Venlo nicht erwartet, warum auch immer. Es... entdeckt zu haben war denn aber ein richtiges Highlight. Das Ambiente, der Service und insbesondere das Essen waren begeisternd. Wir kommen wieder, versprochen.......Lees meer
Norbert J.
vanavond heerlijk gegeten in deze gezellige rustgevende omgeving.het 3 gangen diner was behalve een lust voor het... oog .. ook heerlijk , verrassend , qua smaak.De gastvrijheid van de medewerkers leverde een belangrijk aandeel in de beleving van deze culinaire avond.voor herhaling vatbaar!Lees meer
Mariette Gaal - van D.
Werkelijk waar heerlijk gegeten. Van de voorgerechtjes en amuse tot het 3-gangen diner, alles was puur en zeer... smakelijk en daarbij ook nog een piekfijne bediening. Een echte aanrader!Lees meer
M. H.
Top! Uitstekend!, met passieEen heerlijke avond, dankje
Peter van D.
Heerlijk gegeten. Kundige bediening. Chef aan tafel had het afgemaakt.
Thijs van de V.
js_loader