Asperge recept van Chef Wouter

Navenant aspergespecial

Chef Wouter Verheijen schreef voor het magazine Navenant een heerlijk recept (met asperges!). De terrine van asperge is zo omschreven dat je er ook thuis mee aan de slag kunt. Nieuwsgierig geworden? Haal de special van Navenant dan gratis op bij Cabillaud en wellicht geeft chef Wouter je nog een persoonlijke tip! Geen tijd om langs te komen? Bekijk het recept ‘Terrine van asperge’ dan hieronder.

Ingrediënten (4 personen)

  • 16 witte AA asperges
  • 16 groene asperges
  • 4 st foelie
  • Peper en zout
  • 9 blaadjes (18 gr) gelatine
  • 75 gr eidooier
  • 50 gr sushi-azijn
  • 50 gr mosterd
  • 700 ml zonnebloemolie
  • 80 gr lavas
  • 4 eieren
  • 20 ml witte wijnazijn
  • 20 ml savoramosterd
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 10 gr kervel
  • 1 krop frisee sla
  • 16 plakjes Pata Negra

Bereidingswijze

Kook de asperges gaar. Neem een cakeblik en leg de asperges om en om in laagjes in het blik. Verwarm 300ml van het aspergevocht en los de gelatine erin op. Giet op de asperges zodat ze net onder staan. Laat 6 uur afkoelen in de koelkast.

Draai in een blender de lavas en zonnebloemolie gedurende een paar minuten zodat de olie de smaak van de lavas opneemt. Passeer de lavasolie door een zeef, vang de olie op. Meng met een staafmixer de eidooier, mosterd, sushiazijn, peper en een snufje zout. Druppel de lavasolie erbij zodat het emulgeert tot een mayonaise. Splits de eidooiers van het eiwit. Roer de eidooiers glad met wat zout en peper en zet 24 uur in de vriezer. Na ontdooien zijn de eidooiers gestold tot een crème. Dresseer het bord zoals op de foto.

Reviews

Top locatie, super menu
Geert H.
Prima keuken met een grote diversiteit van smakenGoed wijn spijs adviesGoede bedieningZeer zeker meer dan een bezoek... waardLees meer
Ger J.
Essen, Bedienung, Ambiente - Alles sehr gutHaben einen tollen Abend dort verlebt
Achim Z.
Heerlijk Heerlijk,attente vriendelijke vakbekwame bediening,de kwaliteit van de keuken werd nog duidelijker na een... gesprekje met de chef aangaande de "makreel" waarin zijn ervaring in diverse,mij bekende,restaurants nu solo tot uiting komt dikke complimenten voor de hele brigade,Hans mag trots zijn.Lees meer
John H.
Enorm in de watten gelegd. Elk gerecht was te gek en zag er fantastisch uit.
Chantal J.
Mijn favoriete restaurant en locatie voor een avond fine-dining!
Sjo D.
Even heerlijk als vanouds. Fantastische ambiance waar je met mooi weer heerlijk buiten kunt dineren.
jaap R.
It was a good life, until I came to this place 👏🏼
Rashid A.
Echt thuis op niveau eten! Mooie ingredienten, duidelijke beschrijving en eenvoudig op de borden te toveren op... feestelijke wijze. Heerlijk!Lees meer
Jolieke van der R.
Afgelopen vrijdag het 4-gangen menu voor thuis afgehaald. Wat een feestje om thuis de tas uit te pakken en klaar te... maken. Zeer goed verzorgd, makkelijk te bereiden met een duidelijke instructie en de smaak was voortreffelijk! We hebben genoten.Lees meer
Hellen R.
Heerlijk gegeten met duidelijke omschrijving qua bereiding (enkel oven of heet water) en wat ik leuk vond was dat er... een duidelijke omschrijving bij stond hoe je het bord diende op te maken. Dat geeft je namelijk toch meer het restaurant eten gevoel ipv het gewoon op het bord doen. Eten was heerlijk en leuk detail om ook een Spotify lijst erbij te doen. Al met al heerlijk en restaurant waardig thuis gegeten!Lees meer
Joep S.
We hebben heerlijk genoten van het @home kerstdiner dat we hebben kunnen uitserveren met de zeer duidelijke instructies... die we op papier er bij kregen. Ook de amuse box was erg verrassend ook de manier van verpakken met de boxen en de rode linten. De smaken waren verrassend. Team Cabillaud jullie hebben het top gedaan tot een volgend keerLees meer
Harpert C.
Heerlijk, super verzorgd en erg lekker.
Petra H.
Wij hebben weer heerlijk gegeten bij Cabillaud in Venlo. Bij mooi weer op het Scheutenterras met uitzicht op de Alde... Mert of de Maas is het extra genieten.Lees meer
Tina E.
Exquisite foodA must eat destination in Venlo
Nicholas M.