Chef Wouter Verheijen

Hoe ben je als chef-kok begonnen?
”Ik heb eerst een studie HBO Technische Bedrijfskunde gevolgd en afgerond, tijdens mijn stages kwam ik erachter dat dit niet was waar ik gelukkig van ging worden. Op mijn 25e begon ik met koken. Dit was en is mijn grootste hobby. Na mijn studie ben ik daarom teruggekeerd naar Venlo en ben ik bij restaurant La Mangerie begonnen met koken. Destijds hadden ze een BIB. Tegelijkertijd volgde ik de koksopleiding. Nadat ik daar 2 jaar had gewerkt en inmiddels mijn koksdiploma’s had behaald wilde ik meer ervaring opdoen op hoog niveau. Ik ben toen verhuisd naar de randstad om daar te gaan werken in diverse sterrenrestaurants. Zo heb ik gewerkt in Amsterdam bij Ron Blauw*, in Loenen aan de Vecht bij ’t Amsterdammertje*, in Harderwijk bij ’t Nonnetje** en in Haarlem bij restaurant Fris (BIB). Daar heb ik op hoog niveau veel ervaring opgedaan.”

Hoe was het om op top niveau te werken?
”Tijdens mijn opleiding leerde ik een hele fijne chef kennen. Hij kookte in een restaurant in Harderwijk dat destijds 1 Michelin ster had. Omdat ik wilde ervaren hoe het is om op dat niveau te werken ben ik naar Harderwijk verhuisd. Toen ik daar 3 maanden aan het werk was, kregen we een tweede Michelin ster en behoorden we ineens tot de beste 15 restaurants van Nederland. Super gaaf! We hebben het succes die dag natuurlijk samen gevierd. We kregen niet alleen ontzettend veel media-aandacht, ook de reserveringen stroomden binnen. Die middag zaten we ineens van het ene op het andere moment een half jaar vooruit volgeboekt. Er komen dan ook ineens gasten die echt speciaal komen voor die tweede ster. Een paar dagen later stond ik aan tafel bij Belgische gasten. Zij gingen de week na de uitreiking van de Michelin-sterren, alle nieuwe 2-sterrenzaken langs. Heel bijzonder!”

Waarom werk je graag bij Cabillaud?
”Cabillaud is een van de mooiste plekken van Venlo. Het uitzicht over de Maas en de Oude Markt en de fantastische entourage maken dat het gewoon een schitterende plek is om gasten te ontvangen. Gasten voelen zich ook echt een avond weg, bijna op vakantie. Als je daar dan je ideeën mag uiten en je gerechten kunt maken en serveren aan gasten, dan is dat geweldig. Zeker als die gasten dat ook nog eens waarderen met de mooie recensies die ze schrijven.”

Hoe bedenk je nieuwe gerechten en wat maakt het zo lekker?
”Nieuwe gerechten bedenk ik door mezelf af te vragen: wat vind ik zelf lekker en wat zou ik zelf willen eten in een restaurant. Ik denk dat mijn kookstijl zich ook typeert door frisheid, dus het gebruik van zuren, geen klassieke zware botersauzen maar juist licht verteerbare gerechten. Ik wil niet dat mensen na 5-gangen van tafel moeten rollen maar dat je wel een lekker vol gevoel hebt.”

Is er een ingrediënt dat je vaak gebruikt?
”Ik heb geen specifiek ingrediënt dat ik continu gebruik maar ik werk wel graag met citroen en limoen. De schil, het sap en de combinatie hiervan zijn fantastische zuren. In de juiste mate werkt het gewoon heel verfrissend en opfrissend. Dat gebruik ik graag in gerechten.”

Wil je meer weten over Chef Wouter? Lees dan het volledige artikel in het Maaspoort Magazine die gratis af te halen is in De Maaspoort!

Reviews

Uitstekend
4.5
Gebaseerd op 169 beoordelingen
Andreas M.
Haben als Hotelgäste spontan noch einen Platz bekommen.Essen sehr lecker, erkennbar um Sterneniveau bemüht.Service aufmerksam, Weinempfehlung war gut.Auf der Dachterrasse spektakulärer Sundown (wenn das Wetter mitspielt).
Reactie van de eigenaar: Hallo Andreas, heel erg bedankt voor de mooie review!
Yvette van der K.
Heerlijk gegeten, fijne ambiance.
Reactie van de eigenaar: Bedankt voor de mooie review Yvette!
Carsten G.
Erstklassige Küche in einer Mega Location. Lohnt sich auch mal in der Woche Abends vorbeizukommen.
Reactie van de eigenaar: Bedankt Carsten voor de mooie review!
Arjan L.
Gisteravond weer enorm genoten van het nieuwe menu, de wijnen, de bediening en de gehele ambiance van Cabillaud. Wij komen er al jaren en iedere avond is het weer culinair genieten, dankzij het topteam van Cabillaud!
Reactie van de eigenaar: Dankjewel voor de mooie review Arjan, tot snel!
marcel J.
Heerlijk gedineerd in een zeer gezellige sfeer met een super pianist.
Reactie van de eigenaar: Hallo Marcel, heel erg bedankt voor de mooie review.
Hannipanni W
De mooi verlichte vreedzame krijger op de Maasboulevard Venlo
Reactie van de eigenaar: Hallo HanniPanni, bedankt voor de vijf sterren!
Marita M.
Wie gesagt, mitten im Trubel, rauf auf's Dach ( ab 17.00h) herrlich ruhig.Umlaufende Terrasse mit Loungemöbeln, im Restaurant modernes Ambiente und dennoch gemütlich. Essen fantastisch, Weine, Champagner. Supernettes Personal.
Reactie van de eigenaar: Hallo Marita, wat een super mooie review. Heel erg bedankt en tot ziens!
Judith S.
Heerlijk gegeten met vrienden. Bijpassende wijnen genomen en dit maakte het áf! Porties mooi van formaat en precies genoeg tijd tussen de gangen. Wij komen snel weer terug.
Reactie van de eigenaar: Hallo Judith, wat een mooie review. Heel erg bedankt voor jullie komst en tot snel.
Evi U.
Sehr nettes Ambiente 😊👍🏻
Reactie van de eigenaar: Hallo Evi, heel erg bedankt voor de leuke review!
Marcel L.
Weinig woorden aan vuil maken ,Gewoon het beste restaurant van de stad Venlo
Reactie van de eigenaar: Wauw Marcel, bedankt voor deze mooie review! Graag tot snel weer.
Cynthia Bergen H.
In één woord: heerlijk. We komen zeker nog eens terug.De kok verraste ons met mooie combinaties van smaken. Verfijnt en precies in balans.
Reactie van de eigenaar: Enorm bedankt voor je review, Cynthia!
Ulrich R.
Sehr zu empfehlen das Ambiente bietet einen wundervollen Blick über die Maas, gerade im Sonnenuntergang Sehr zu empfehlen
Reactie van de eigenaar: Hallo Ulrich, heel erg bedankt voor de mooie review. Hopelijk tot snel!
beatface09
The Restaurant is just amazing!Fantastic food for an unbelievable price! Especially the menu is unbelievable good! We will always come back!
Reactie van de eigenaar: Hallo Beatface09, wat een mooie woorden! Dit soort reviews doen ons goed, bedankt en tot snel.
Sophie
Wow wow wow!Wir hatten das DREI GÄNGE MENÜ für 48,00€ und es war eine Traum! Was für eine großartige Qualität. Sehr zu empfehlen und wir kommen wieder
Reactie van de eigenaar: Hallo Sophie, wat een mooie review. Bedankt voor de mooie woorden, dat doet ons goed.
Koos B.
Heerlijk menu gehad met lekkere wijn. Eten was van een top kok
Reactie van de eigenaar: Hallo Koos, heel erg bedankt voor de mooie vijf sterren review. Tot snel.
js_loader