Chef Wouter Verheijen

Hoe ben je als chef-kok begonnen?
”Ik heb eerst een studie HBO Technische Bedrijfskunde gevolgd en afgerond, tijdens mijn stages kwam ik erachter dat dit niet was waar ik gelukkig van ging worden. Op mijn 25e begon ik met koken. Dit was en is mijn grootste hobby. Na mijn studie ben ik daarom teruggekeerd naar Venlo en ben ik bij restaurant La Mangerie begonnen met koken. Destijds hadden ze een BIB. Tegelijkertijd volgde ik de koksopleiding. Nadat ik daar 2 jaar had gewerkt en inmiddels mijn koksdiploma’s had behaald wilde ik meer ervaring opdoen op hoog niveau. Ik ben toen verhuisd naar de randstad om daar te gaan werken in diverse sterrenrestaurants. Zo heb ik gewerkt in Amsterdam bij Ron Blauw*, in Loenen aan de Vecht bij ’t Amsterdammertje*, in Harderwijk bij ’t Nonnetje** en in Haarlem bij restaurant Fris (BIB). Daar heb ik op hoog niveau veel ervaring opgedaan.”

Hoe was het om op top niveau te werken?
”Tijdens mijn opleiding leerde ik een hele fijne chef kennen. Hij kookte in een restaurant in Harderwijk dat destijds 1 Michelin ster had. Omdat ik wilde ervaren hoe het is om op dat niveau te werken ben ik naar Harderwijk verhuisd. Toen ik daar 3 maanden aan het werk was, kregen we een tweede Michelin ster en behoorden we ineens tot de beste 15 restaurants van Nederland. Super gaaf! We hebben het succes die dag natuurlijk samen gevierd. We kregen niet alleen ontzettend veel media-aandacht, ook de reserveringen stroomden binnen. Die middag zaten we ineens van het ene op het andere moment een half jaar vooruit volgeboekt. Er komen dan ook ineens gasten die echt speciaal komen voor die tweede ster. Een paar dagen later stond ik aan tafel bij Belgische gasten. Zij gingen de week na de uitreiking van de Michelin-sterren, alle nieuwe 2-sterrenzaken langs. Heel bijzonder!”

Waarom werk je graag bij Cabillaud?
”Cabillaud is een van de mooiste plekken van Venlo. Het uitzicht over de Maas en de Oude Markt en de fantastische entourage maken dat het gewoon een schitterende plek is om gasten te ontvangen. Gasten voelen zich ook echt een avond weg, bijna op vakantie. Als je daar dan je ideeën mag uiten en je gerechten kunt maken en serveren aan gasten, dan is dat geweldig. Zeker als die gasten dat ook nog eens waarderen met de mooie recensies die ze schrijven.”

Hoe bedenk je nieuwe gerechten en wat maakt het zo lekker?
”Nieuwe gerechten bedenk ik door mezelf af te vragen: wat vind ik zelf lekker en wat zou ik zelf willen eten in een restaurant. Ik denk dat mijn kookstijl zich ook typeert door frisheid, dus het gebruik van zuren, geen klassieke zware botersauzen maar juist licht verteerbare gerechten. Ik wil niet dat mensen na 5-gangen van tafel moeten rollen maar dat je wel een lekker vol gevoel hebt.”

Is er een ingrediënt dat je vaak gebruikt?
”Ik heb geen specifiek ingrediënt dat ik continu gebruik maar ik werk wel graag met citroen en limoen. De schil, het sap en de combinatie hiervan zijn fantastische zuren. In de juiste mate werkt het gewoon heel verfrissend en opfrissend. Dat gebruik ik graag in gerechten.”

Wil je meer weten over Chef Wouter? Lees dan het volledige artikel in het Maaspoort Magazine die gratis af te halen is in De Maaspoort!

Reviews

vanavond heerlijk gegeten in deze gezellige rustgevende omgeving.het 3 gangen diner was behalve een lust voor het... oog .. ook heerlijk , verrassend , qua smaak.De gastvrijheid van de medewerkers leverde een belangrijk aandeel in de beleving van deze culinaire avond.voor herhaling vatbaar!Lees meer
Mariette Gaal - van D.
Weinig woorden aan vuil maken ,Gewoon het beste restaurant van de stad Venlo
Marcel L.
Top! Uitstekend!, met passieEen heerlijke avond, dankje
Peter van D.
Heerlijk gegeten. Kundige bediening. Chef aan tafel had het afgemaakt.
Thijs van de V.
Heerlijk!
Guido van de V.
Gisteren met collega's en partners, onder het genot van een heerlijk diner, het jaar afgesloten. 5 sterren van mij,... dik verdiend!Lees meer
Jort T.
Prachtige gerechten; zowel smaak en opmaak. Fijne bediening; geduldig en kundig.
Marjolein K.
Eerste indruk.. prettige ambiance, vriendelijk ontvangst en stijlvolle inrichting. Comfortabel getafeld in een van de... ronde banken, wat opzichzelf al gezellig zitten is. De service was op niveau. We hadden iets te vieren, dus met ons vijven genoten van een mooie fles champagne, gevolgd door het zesgangen menu met begeleidende wijnen. Voortreffelijk wijn spijs combinaties, echt top! En geloof me we zijn wat gewend ;-) favoriet was de Rendang van spitskool met kokos en buikspek. Een smaakexplosie, zeker in combinatie met de Riesling die erbij geserveerd werd! Kortom genoten van een heerlijke avond. Alle lof voor het team van Cabillaud. De parel van Venlo. Doen dus!Lees meer
Jeffrey De W.
Mooi en sfeervol restaurant, uitgebreid met een modern lounge gedeelte op het dakterras waar je heerlijk van je... drankje kunt genieten tijdens de prachtige zonsondergang boven de maas. Uniek!Het eten is tot in de puntjes verzorgd en de opgemaakte borden zijn ware schilderijtjes.Overal is over nagedacht en smaken zijn sprekend!Lees meer
xQlusive
Heerlijk gegeten gisteren, verrassend menu!
f K.
Gisteravond weer -hoe kan het ook anders- genoten van al het geweldigs dat Cabillaud te bieden heeft (gerechten,... bediening en ambiance)! Voor de eerste keer bij de nieuwe chef-kok en wederom top! Continue kwaliteit verzekerd! Tot snel weer!Lees meer
Ilka K.
Nice and calm place with outdoor
Bary B.
Heel gezellig en lekker restaurant 😋 . Personeel zeer vriendelijk en professioneel, zijn met hun werk bezig .... Alle gerechten waren top en lekker van smaak. Interieur van de zaak is prachtig. We hebben gegeten op het scheutenterras wat bij de juiste temperatuur zalig is om te eten bij zonsondergang. Alles was perfect.Lees meer
patrick van den B.
Heerlijke gerechten met verassende ingrediënten en zorgvuldig gekozen wijnen die mooi bij de gerechten passen. Mooie... locatie aan de rand van de Maas.Lees meer
René G.
Gisteravond weer ontzettend genoten van de gerechten, de wijnen, de bediening en de gehele ambiance van Cabillaud. Wij... komen er al jaren en iedere avond is het weer enorm culinair genieten, dankzij het topteam van Cabillaud!Lees meer
Arjan L.
js_loader