Chef Wouter Verheijen

Hoe ben je als chef-kok begonnen?
”Ik heb eerst een studie HBO Technische Bedrijfskunde gevolgd en afgerond, tijdens mijn stages kwam ik erachter dat dit niet was waar ik gelukkig van ging worden. Op mijn 25e begon ik met koken. Dit was en is mijn grootste hobby. Na mijn studie ben ik daarom teruggekeerd naar Venlo en ben ik bij restaurant La Mangerie begonnen met koken. Destijds hadden ze een BIB. Tegelijkertijd volgde ik de koksopleiding. Nadat ik daar 2 jaar had gewerkt en inmiddels mijn koksdiploma’s had behaald wilde ik meer ervaring opdoen op hoog niveau. Ik ben toen verhuisd naar de randstad om daar te gaan werken in diverse sterrenrestaurants. Zo heb ik gewerkt in Amsterdam bij Ron Blauw*, in Loenen aan de Vecht bij ’t Amsterdammertje*, in Harderwijk bij ’t Nonnetje** en in Haarlem bij restaurant Fris (BIB). Daar heb ik op hoog niveau veel ervaring opgedaan.”

Hoe was het om op top niveau te werken?
”Tijdens mijn opleiding leerde ik een hele fijne chef kennen. Hij kookte in een restaurant in Harderwijk dat destijds 1 Michelin ster had. Omdat ik wilde ervaren hoe het is om op dat niveau te werken ben ik naar Harderwijk verhuisd. Toen ik daar 3 maanden aan het werk was, kregen we een tweede Michelin ster en behoorden we ineens tot de beste 15 restaurants van Nederland. Super gaaf! We hebben het succes die dag natuurlijk samen gevierd. We kregen niet alleen ontzettend veel media-aandacht, ook de reserveringen stroomden binnen. Die middag zaten we ineens van het ene op het andere moment een half jaar vooruit volgeboekt. Er komen dan ook ineens gasten die echt speciaal komen voor die tweede ster. Een paar dagen later stond ik aan tafel bij Belgische gasten. Zij gingen de week na de uitreiking van de Michelin-sterren, alle nieuwe 2-sterrenzaken langs. Heel bijzonder!”

Waarom werk je graag bij Cabillaud?
”Cabillaud is een van de mooiste plekken van Venlo. Het uitzicht over de Maas en de Oude Markt en de fantastische entourage maken dat het gewoon een schitterende plek is om gasten te ontvangen. Gasten voelen zich ook echt een avond weg, bijna op vakantie. Als je daar dan je ideeën mag uiten en je gerechten kunt maken en serveren aan gasten, dan is dat geweldig. Zeker als die gasten dat ook nog eens waarderen met de mooie recensies die ze schrijven.”

Hoe bedenk je nieuwe gerechten en wat maakt het zo lekker?
”Nieuwe gerechten bedenk ik door mezelf af te vragen: wat vind ik zelf lekker en wat zou ik zelf willen eten in een restaurant. Ik denk dat mijn kookstijl zich ook typeert door frisheid, dus het gebruik van zuren, geen klassieke zware botersauzen maar juist licht verteerbare gerechten. Ik wil niet dat mensen na 5-gangen van tafel moeten rollen maar dat je wel een lekker vol gevoel hebt.”

Is er een ingrediënt dat je vaak gebruikt?
”Ik heb geen specifiek ingrediënt dat ik continu gebruik maar ik werk wel graag met citroen en limoen. De schil, het sap en de combinatie hiervan zijn fantastische zuren. In de juiste mate werkt het gewoon heel verfrissend en opfrissend. Dat gebruik ik graag in gerechten.”

Wil je meer weten over Chef Wouter? Lees dan het volledige artikel in het Maaspoort Magazine die gratis af te halen is in De Maaspoort!

Reviews

Weinig woorden aan vuil maken ,Gewoon het beste restaurant van de stad Venlo
Marcel L.
In één woord: heerlijk. We komen zeker nog eens terug.De kok verraste ons met mooie combinaties van smaken. Verfijnt... en precies in balans.Lees meer
Cynthia Bergen H.
Sehr zu empfehlen das Ambiente bietet einen wundervollen Blick über die Maas, gerade im Sonnenuntergang Sehr zu... empfehlenLees meer
Ulrich R.
The Restaurant is just amazing!Fantastic food for an unbelievable price! Especially the menu is unbelievable good! We... will always come back!Lees meer
beatface09
Wow wow wow!Wir hatten das DREI GÄNGE MENÜ für 48,00€ und es war eine Traum! Was für eine großartige Qualität. Sehr... zu empfehlen und wir kommen wiederLees meer
Sophie
Heerlijk menu gehad met lekkere wijn. Eten was van een top kok
Koos B.
Heerlijk, enthousiast jong topteam🤩
Jose B.
Genoten van een heerlijk diner. Het dessert sprong er wat mij betreft wel echt uit. Ijs van gin tonic,... heerlijk!Leuke sfeer, vriendelijke bediening. Prima avond.Lees meer
Sjors D.
Mooie gerechten, met zorg samengesteld en heerlijk van smaak.We hebben genoten !
Angelique B.
Senationelles Essen, jeder Gang mit passender Weinbegleitung ein Genuss. Lokal auch sehr cool mit grosser, offener... Küche. Service auch sehr gut.Das Essen hat für mich das Niveu von einem Michelin-Stern. Haben einen schönen Abend dort verbracht!Lees meer
Andre K.
Das war zunächst eine Überraschung, ein solches Restaurant hatte ich in Venlo nicht erwartet, warum auch immer. Es... entdeckt zu haben war denn aber ein richtiges Highlight. Das Ambiente, der Service und insbesondere das Essen waren begeisternd. Wir kommen wieder, versprochen.......Lees meer
Norbert J.
vanavond heerlijk gegeten in deze gezellige rustgevende omgeving.het 3 gangen diner was behalve een lust voor het... oog .. ook heerlijk , verrassend , qua smaak.De gastvrijheid van de medewerkers leverde een belangrijk aandeel in de beleving van deze culinaire avond.voor herhaling vatbaar!Lees meer
Mariette Gaal - van D.
Werkelijk waar heerlijk gegeten. Van de voorgerechtjes en amuse tot het 3-gangen diner, alles was puur en zeer... smakelijk en daarbij ook nog een piekfijne bediening. Een echte aanrader!Lees meer
M. H.
Top! Uitstekend!, met passieEen heerlijke avond, dankje
Peter van D.
Heerlijk gegeten. Kundige bediening. Chef aan tafel had het afgemaakt.
Thijs van de V.
js_loader