Cabillaud in Gault & Millau

Wij zijn super trots op ons team! Want ook dit jaar staan wij weer in Gault&Millau met wederom een mooie score van 13|20 punten.
Gault&Millau 
De grote concurrent van de Michelingids is de Gault&Millau gids, opgericht door Henry Gault en Christian Millau en in 1969 begonnen als een tijdschrift voor Parijzenaren met aanbevelingen voor de beste restaurants, sinds 2005 wordt de gids ook over de Nederlandse restaurantsector uitgebracht.
Puntensysteem
Terwijl Michelin maar drie sterren kan uitdelen, hanteert Gault&Millau een puntensysteem (uitgebeeld in koksmutsjes) van 20 punten verdeeld over vijf schalen (vanaf 10 punten komt een restaurant in de gids)

Michelin vs Gault&Millau
Het grootste verschil tussen Michelin en Gault&Millau zit ‘m in de details. De inspecteurs van Gault&Millau nemen bijvoorbeeld ook de cuissons (de garing van vlees of vis), de smaak en presentatie, ingrediënten, het ontvangst, adviezen voor wijn, de openingsdagen en of de chef wel of niet aanwezig is mee in hun beoordeling. Daarnaast wegen ze de aandacht, timing, sfeer en zelfs de stoelen nog mee. Bij Michelin wordt meer naar het grotere geheel gekeken.

Lees de volledige beoordeling hier