Het is gelukt! Ook dit jaar staat Cabillaud weer in de Lekker top-500. De Nederlandse restaurantgids Lekker500 beoordeelt al meer dan 40 jaar Nederlandse restaurants op een kritische en onafhankelijke wijze zonder daarbij de kernwaarden uit het oog te verliezen: betrouwbaarheid, verrassing, expertise, onafhankelijkheid en culinaire kennis.
Wij zijn heel trots dat Cabillaud een plek heeft bemachtigd in de Lekker500.
Cabillaud
Max Wetzels is terug op het honk en deze jonge chef zet geruisloos het hoogwaardige kookniveau van Cabillaud voort. Dit moderne restaurant is gevestigd op de tweede etage van Theater De Maaspoort. Een mooie, ruim opgezette eetzaal met houten vloer en tafels, gerieflijke met stof beklede fauteuils, een langgerekte industrieel aandoende bar en gigantisch hoog plafond. Het Scheuten dakterras met gedeeltelijk uitzicht op de Maas heeft een lekker Ibiza-sfeertje. Max kookt met streekgebonden ingrediënten een klassieke keuken met internationale invloeden. We genieten van een aantal amuses waaronder een pannacotta van bloemkool en een soepje van zoete aardappel. Een voorbode van de creatieve combinaties die ons te wachten staan. Vooraf een fraai opgemaakt bord met granola van pompoen, cakeje van zwarte knoflook, pompoenpitten, crème van buratta, omgeven door pompoen en sinaasappelsaus. Daarna getrancheerde malse diamanthaas met bordelaisesaus, pasrinaakmousseline en cantharellen. De gastheer serveert hier een mooie tempranillo 2020, Rosario Vera, Rioja, Spanje bij. Opmerkelijk feitje: er worden geen halve glazen geschonken. Als je minder wijn in je glas wenst krijgen de andere gasten er een scheutje bij. Bijzonder. Voor theaterbezoekers is er een speciaal menu, afgestemd op de tijd dat de voorstelling van start gaat.